Vándormadár

A Republikkal kapcsolatos szavazásokat láthatjátok itt.

Moderátor: Moderátor

Mi legyen?

Szigorú feltételekhez kössük az országváltást.
7
50%
Maradjon, ahogy eddig. Avatar döntsön egyedileg.
7
50%

Szavazatok száma : 14

Site Admin

Hozzászólás feb. 21 2010, 10:24 ,vas.

Vándormadár

Beszéltünk arról, hogy mennyire frusztráló az, hogy sokan néhány hetente országot változtatnának. Így nehéz előre tervezni a maradóknak.

Persze megvan a lehetőség a szabályban, hogy nyílt üzletet kössetek és ha valaki leadja az országát, akkor utána az új játékos-tulajjal megegyezhető, vagy perelhető a dolog, akár még fájdalomdíjat is lehet bezsebelni.

De az is tény, hogy jelen állás szerint nehezebben tervezhető a fejlődés.

Ugyanakkor ha szigorítjuk ezt a részt, akkor többen megcsinálnák, hogy beregisztrálnak más néven, kikérik azt az országot ahova mennének és jó esetben a régiről lemondanak. Persze itt fennáll annak a lehetősége, hogy ha bukta van, akkor ki is zárjuk a játékból, de ezt csak akkor tesszük meg, ha most erre voksoltok.

Emiatt itt kérlek titeket, adjátok szöveges szavazatotokat /is/ a témáról, mit szeretnétek, hogyan legyen? (A választási lehetőségeket tudjuk bővíteni.)

Jobb lenne, ha szigorítanánk és feltételekhez kötnénk az ország váltást?
Vagy engedjük és ahogy eddig is, az avatar döntsön, hogy engedi-e?

Mi legyen?
"Ne abban bízzzunk hogy az ellenség nem fog jönni, hanem abban hogy mi készen állunk a fogadására; sem annak az eshetőségében hogy nem fog támadni, hanem inkább abban a tényben, hogy pozíciónkat bevehetetlenné tettük...." /Szun Cu - A háború művészete/

Kép

Franciaország - ENSZ BT tag

Hozzászólás feb. 21 2010, 11:01 ,vas.

Re: Vándormadár

Nos az én véleményem az, hogy jó az ahogy eddig működött. Játékosonként eltérő lehet az ok, vagy, hogy megérdemli-e, ezt eddig is tudták kezelni az avatarok, szerintem ezután is fogják. Mondom ezt azért is, mert volt nekem is egy vándormadár korszakom régen, igaz okkal...., de végül kikötöttem Franciaországnál már majd egy éve, és amíg republikozom maradok is annál, úgy érzem hozzá tudok adni a játékhoz, ha nem lett volna erre lehetőség akkor lehet már nem is játszanék. Nem kell túlzásba vinni nyilván, de úgy érzem, hogy ezt meg tudja beszélni az avi és a játékos.

Hollandia

Hozzászólás feb. 21 2010, 11:08 ,vas.

Mivel én dobtam fel a témát, illő először nyilatkoznom!

Én mindenképp az országcsere szigorítását szorgalmaznám. Véleményem szerint országváltást egy indokkal lehetne engedélyezni, mégpedig ha valaki amikor a játékba lépett, nem állt rendelkezésére, csak rossz gazdasági mutatókkal rendelkező ország.

Nehéz elfogadni azt, h valaki egy normális mutatójú országból egy közel azonosba megy. Akkor mi lesz az addig befektetett energiájával? Vagy nem is gondolta komolyan a játékot?

Spanyolország

Hozzászólás feb. 21 2010, 11:10 ,vas.

A gyakori országváltásnak nem feltétlen minőségi játékkal megvan az a veszélye, hogy nem alakul ki a lojalitás az ország iránt, illetve a tulaj így menekül a kölcsönök törlesztőrészletei elől... Sokkal szigorúbban kellene szabályozni az országváltások gyakoriságát, végül is ez szerepjáték is, nem "foglaljuk el a világot" program...
A szigorításra szavazok.

Hollandia

Hozzászólás feb. 21 2010, 11:17 ,vas.

Ja és a szigorításra szavaztam a két lehetőség közül!
NEDERLAND

Hozzászólás feb. 21 2010, 11:26 ,vas.

Én szerintem jobb ami eddig volt, ugyan néha már télleg túlzásba visszük a cserélgetést, de ahogy Andresen is mondta: Az avik és a játékosok meg tudják beszélni ezt egymás között.
Pakisztáni Iszlám Köztársaság
Kép

Hollandia

Hozzászólás feb. 21 2010, 11:55 ,vas.

Igen! Viszont csak azokkal a játékosokkal beszélik meg, akik váltani akarnak! Azt is figyelembe kell venni, h az adott országgal kapcsolatosan a többiek is sok energiát fektettek be, ami végül is elvész!

Azért figyelmetekbe ajánlom, h a változás szándéka minősíti a játékhoz való hozzáállást is!!!!
NEDERLAND

Hozzászólás feb. 21 2010, 11:59 ,vas.

leheto azért ne sarkítsd már ki ennyire a dolgokat :) sokan úgy ugranak bele a játékba hogy még nem ismerik és később találják meg más országnál a számításaikat. Most azért ne válthasson valaki ( egyeztetés után! ) mert neked fáradságos új kereskedelmi partnert keresni? nane már. El kell fogadni és kész, ennyi erővel aki önhibáján kívül abbahagyja akkor nem is vette komolyan a játékot? :S
*** République française ***

Kép

Hollandia

Hozzászólás feb. 21 2010, 12:01 ,vas.

Ha megnézed a hozzászólásaimat, arról van szó, akik szinte két három havonta váltják az országokat! Azok miatt kell szigorítani!
NEDERLAND

Hollandia

Hozzászólás feb. 21 2010, 12:02 ,vas.

Saját magaddal kerülsz ellentmondásba, de hagyjuk!
NEDERLAND

Hozzászólás feb. 21 2010, 12:08 ,vas.

Kíváncsi vagyok mire gondolsz.
*** République française ***

Kép

Kína - ENSZ BT tag

Hozzászólás feb. 21 2010, 12:20 ,vas.

Szerintem maradjon ahogy eddig volt ami a váltást illeti, ha valakinek indoka van, amiért szeretne váltani az megtehesse avatari elbírálással.

Azzal viszont egyet értek, hogy a váltogatás nem tesz jót a játéknak.
Főleg, ha azt egyforma helyzetű országokkal teszi.
Mert, ha játék közben megjön valakinek a kedve az mehessen kedvezőbb gazdasági vagy diplomáciai helyzetű országba.
Kép

Hozzászólás feb. 21 2010, 12:27 ,vas.

Én rábízom az avik mérlegelésére, és ŐK alkalmazzák a szigorúbb feltételeket, amennyiben úgy ítélik meg, hogy túl hamar akarna váltani. A túlzott szigorítás nem engedne mozgásteret kivételes esetekre. Elég lenne, ha az avik maguk vennék szigorúbbra a lasszót, de ettől még az avik kezében maradjon a mérlegelés.

EDIT: Ja, és nem enged szavazni, mert az űrlap érvénytelen :P
Avatár

Site Admin

Hozzászólás feb. 21 2010, 13:15 ,vas.

CsgCseri írta:Én rábízom az avik mérlegelésére, és ŐK alkalmazzák a szigorúbb feltételeket, amennyiben úgy ítélik meg, hogy túl hamar akarna váltani. A túlzott szigorítás nem engedne mozgásteret kivételes esetekre. Elég lenne, ha az avik maguk vennék szigorúbbra a lasszót, de ettől még az avik kezében maradjon a mérlegelés.

EDIT: Ja, és nem enged szavazni, mert az űrlap érvénytelen :P

Azért érvénytelen, mert a régi stílust használod.....ami viszont mint az köztudott (?), nem enged szavazni. :) Sz'al javasolt átváltani az újra a szavazás erejéig, ha a régit szereted.
"Ne abban bízzzunk hogy az ellenség nem fog jönni, hanem abban hogy mi készen állunk a fogadására; sem annak az eshetőségében hogy nem fog támadni, hanem inkább abban a tényben, hogy pozíciónkat bevehetetlenné tettük...." /Szun Cu - A háború művészete/

Kép

Vissza: SZAVAZÁSOK